Friday, 7 November 2008

Gunung Ledang wait for me....

Damn it exam now is nearly over..
how i`m expecting my result .....huh pray to allah hopefully he will grant
my prayer ...
actually i`m nearly disappinted last night gua terlajak tidoq
beb awal lagi gua bantal tidoq
until sembahyang isya` pun terlepas then subuh pun terlepas jugak..
damn it ..mcm mna laa aku bleh layan tidoq sampai t`tnggal smbahyang..
i really reggret it...insyaallah nanti aku qada`
and by the way
i`f there`s no problem...at 24 until 28 this nov ..i`l be going to jungle tracking to Gunung Ledang...
hopefully jadi semua and the journey smooth...
i`m very excited now
hohohohoho.....
mak i bagi ke...guesswhat
i`m not tellin her yet...
kalo i inform my mum laa.,,i thini the second world war
is about to begin...better i`m tellin my dad...sng skit nak ayat hahaha

Thursday, 30 October 2008

exam is comin over....how about study
anythin progress...hope Allah will grant my prayer...
to my mum and dad thanks for givin support to me..
i`ll try my best to score..
this is my exam time table
30/11 ctu 553
3/11 property management
6/11 bell
8/11 law
9/11 french language
14/11 building services
18/11 valuation
then ....hoho i`m comin home haha
my dad waitin for me kay and
to my mum ...please male my favourite dish...tom yam haha
i fill like eating now
so wa chow dulu
wish me luck for the exam

Wednesday, 22 October 2008

Open house lagi






those are picture open house yg gue pegibyak gile open house...most of them really allowing me to go ..aku gi umah citra,kak fiza,kompeni bomba,lecturer aku and finallly umah bobbest jgk..tp kalau dah byk open house nak muntah balik aku rasa...can you imagine i attend 4 open house in one day..most of them prepared a very delicious food..mana taknya berat aku tak naik melambung














Before go


















kasut- kasut murah

















dekat umah citra..citra is in the pink dress











Thursday, 9 October 2008

Jamuan Raya..Tolong-Tolong ...Berat gue dah naiK Berkilo-Kilo
















air murah-murah















Jamuan raya yang tak raya,me in the pink
t`shirt.amacam am i looks like a model
hahahaha














Mary poppin versi UITM..luckily i could see mamu
in the dark..he`s very black..in short i could not seen
him in the dark haha..sorry mamu




Macam mana ek nak kurangkan berat badan…gue tgh runsing ni
sejak hari raya hari tu n until now berat badan aku dah bertambah
4kg dari 46 kg ke 50kg .Wow drastik gile naik baru brapa hari raya…t
api tu la byk gile open house aku attend mase kat umah n dkt
UITM ni…mknn plak sedap2 susah aku nk tolak…skang open house
Citra menunggu aku haha…Tipah insaf aaa tipah






















































































WedDinG Kak Eda























Me and baby aisha..coincedently
we wearing same dress with same colours



















Hope you guys will long lastin be together
kak eda with her hubby



Ni picture kahwin kak eda..kwn aku kat kampong mase-mase dlu..
kbtulan plak mase dia nak kahwin tu zu datang rumah aku so kitorang
pegi gotong - royang nak siapkan majlis kenduri tu…jgn tak tahu kat
kedah kalau kenduri jer mesti gotong royong..best giler..selalunya kalu
kenduri jer aku tengok ayah aku masak,sebab ayah aku memang selalu masak2
untuk kenduri kat kampong. kalo kenduri jer kat kampong mesti dia akan
sampai dlu..tapi nak tahu apa pose aku n zu mase kat kenduri hri tu……
kitorang kena kupas bawang..dhsyat gile beb dah la byk…berair-air mata
aku kupas bawang tu macam tak pernah buat kerja rumah jer tapi kat umah
pn aku jrg kupas bawang hehe,zu mcm okjer. Dah la banyak kali jugak pisau tu
terpotong-potong tangan aku..But benda yang paling aku tak ske bila sorang
mak cik dekat situ tibe2 jer lawak ..pah Bila nak kahwin pulak... aku paling
tak suke statement tu...and ayat tu..hei i`m still younger and my journey is still far
i does not want to talk about that...







My brand old bicycle










layan...pusing kampung..ngan adik i..
eh..where`s my bro..lpe dia terjatuh
dalam bendang waktu kitorang posing..
sorry bro i reveal ur secret














eksyen jer...














basikal aku lepas renovate ..
amacam
nampak baru ngak










USA 20 KM AFGHANISTAN32 KM

Actually ,I want to tell you guys about my bicycle .Basikal ni aku dapat
hadiah masa aku dpt 5 A UPSR hehe buak nak riak…..bagitau jer…
mostly skrang people at my aged selalunya dah pandai naik motor or
kereta but believe me or not.. dua2 transport tu aku tak pandai nak bawak..
bukan aku tak mau belajar ,tapi mak aku memang larang aku belajar..
So kat rumah transport utama aku merayap kat kampong gune bicycle je lah.
People always ask me why im still riding bycycle,sometime segan jugak beb
jumpa kawan-kawan sekolah semua dah pandai bawak motor..Tapi aku lagi
prefer pegi mana-mana naik basikal dari naik moto or ayah aku hantar ..for
me its interesting at the same time aku bleh mengurangkan lemak hehe..
Bayangkan tiap – tiap ramadhan aku lumba basikal dengan adik aku lepas
sembahyang terawikh on da way kitorang nak balik rumah….memang best
dengan aku pakai kain telekungnya kayuh basikal.Peduli apa orang nak kata
yang penting aku selesa dengan style aku.Waktu raya pulak lagi interesting …
orang pegi beraya naik kereta or motor aku gamble jer naik basikal sampaila
ke rumah nenek aku..bygkan naik basikal kat kampong aku tengah2 sawah
dengan angin sawah yang bertiup- wahhh best giler x sbr aku nak blik